TÜRK TIBBININ BAŞI SAĞ OLSUN !

Sevgili dostlarım bugün büyük doktor, büyük insan gastreontoloji dalının ilk uzmanlarından dostum ve arkadaşım Dr Öznur Kuşakçıoğlunun bu yılın haziran ayında vefat ettiğini şu an öğrendim . Uzun zamandır görüşmemiştik bir akrabamın bağırsak rahatsızlığı için internette halen çalışıp çalışmadığını öğrenmek için araştırdım haziran 2019 da vefat ettiğini öğrendim tabi çok üzüldüm, ama tabiatın değişmez kanunu yapacak bir şey yok.

1969 yılında çalıştığım Philips merkez servisteki atölye şefinden kaynaklanan gerilimli ortamdan dolayı sinirlerim çok bozulmuş bir dilim karpuzu bile hazmedemeyecek duruma gelmiştim. Bir çok doktora gittim ama sonuç alamadım, bu halime üzülen rahmetli teyzem Meral Tirelioğlu bana Atilla benim çocukluk arkadaşım Öznur Kuşakçıoğlu Amerikada gastreontoloji okuyup uzmanı oldu mutlaka ona git dedi bende hemen randevu ayarlayıp gittim.

O güne kadar görmediğim, bu yaşa gelip hala görmediğim şekilde tamamen soyundurup uzun bir beyaz gömlek giydirtti, dizlerime diyapozon koyup titreştirdi vücudumu kontrol etti. Bana sana yazılı senet veririm organlarında hiçbir şey yok sinirlerin zayıflamış deyip vitaminler vede başka ilaçlar verdi, bir hafta sonra hiçbir sıkıntım kalmadı.

Sonra ben ona çok ülserli, v.s hastalığı olan çok yakınımı götürdüm hepsinide iyileştirdi, o zaman sindirim hastalarını dahiliye doktorları tedavi etmeye çalışırdı, bu dalın ülkemizdeki öncülerinden biriydi, nurlar içinde yatsın.

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.