BMW2002 YE ELEKTRİKLİ FAN UYARLAMASI, DÖNÜŞÜMÜ

DSCN0052 Sevgili dostlar, sevgili 2002 me nefis işler yaptım. Önce arka fren pabuçlarının ayar deliklerini elektrik kaynağıyla doldurarak vede sonrasında tesviyesini yaptım ve frenlerimin çok güzel olmasını sağladım. Ve arabam muayeneyi tek seferde rahatça geçti.İstanbul Aksaraydaki ÇAĞRI otomotivden getirttiğim motor ve şanzıman kulaklarını  taktım.

Arabanın farlarının gücünü beğenmiyordum çünkü lambalara gelen voltaj düşük idi, iki adet röle takarak ve cereyanı direkt aküden alarak bu problem harika bir şekilde çözdüm, yanlış anlaşılmasın yaptığım iş değil neticesi harika oldu. Farlar en az %25 güçlendi.

Arabayı aldığımızdan beri eksantrik zinciri ses yapıyordu ve motoru düzensiz DSCN0058 DSCN0059 DSCN0062 DSCN0067çalıştırıyordu, yine Çağrı otomotivden aldığım eksantrik zincirini kendim değiştirdim. Motorun çalışması inanılmaz değişti.

Gelelim en son numaraya, mekanik pervaneden dolayı Kastamonunun soğuk havasında ve kısa mesafeli yollarda termostat olduğu halde motoru tam manasıyla ısıtmak mümkün olmuyordu. Radyatörü söküp Kastamonudaki radyatörcü Hüseyin Okumuş ve oğlu Ahmet ustalara götürüp peteği değiştirmelerini istedim, onlarda sağolsunlar fabrikaya sipariş verip bu işi en iyi şekilde yapma sözü verdiler.

Bende Lüleburgazdaki Günay Ticaretten hyundai klima fanı getirttim, yine Çağrı otomotivden almış olduğum fan müşirini ve fanı güzelce monte ettim. Aküden aldığım fan cereyanı ve kontak anahtarı devresinden aldığım röle anahtarlama cereyanı ile 40 A lik bir röle taktım. Şu anda radyatör henüz gelmediğinden çalışmasını kontrol edemedim. Kısmet olursa hem resimleri yükleyeceğim hemde çalışmasını size anlatacağım.                              BMW2002 ARTIK PERVANESİZ

DSCN0069BMW YE FAN İLAVESİ20 Martta eklenen NOT;                                                                                                                Şimdi size elektrikli fan montajının en mühim detayını açıklayacağım. Biliyorsunuz motorda harareti ayarlayan iki ünite var, biri termostat diğeri fan müşiri. termostatın, fan müşirinin açma ve kapama derecelerinden en az 2-3 derece düşük olması gerekiyor ki fan müşiri harareti stabil bir şekilde sabit tutabilsin. Benim termostat 79C idi, aldığım fan müşiri 75-82 derece çıktı, böyle olunca fan motor ısındıktan sonra devamlı çalışmaya başladı. Ben önce radyatörün iyi yapılmadığını petek yapısının BMW ye uymadığını zannettim, fakat radyatöre elimi koyunca buz gibi soğuk olduğunu gördüm. O zaman kafama dank etti ki termostat kapatmış olduğundan motorun sıcaklığı 75 dereceye düşüp fan müşirini açamıyordu. İnternette araştırıp 82-87 dereceli yeni bir müşir sipariş ettim. Bugün öğleden sonra gelen müşiri taktım ve hiç denemeden yola çıkıp test sürüşü yaptım ve……… netice süper . Fan, müşir, radyatör mükemmel uyum göstererek hararetim kısa zamanda istenen seviyeye gelerek  5 derecelik sınır içinde sabit kaldı.

Bu yazı BMW 2002, Teknik bilgi kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.