TÜRKİYEDE NEDEN TÜRK MARKASI OTOMOBİL OLMAZ?

Sayın başbakanımız Türkiyenin kendi markasının olmasını çok arzuluyor, vallahi bende çok istiyorum ama çok çok zor.

Discovery channeldeki otomobil programlarının sadık izleyicisiyim ve gıptayla izliyorum, adamlar arabalara değişik motorlar takıyorlar, değişiklikler yapıyorlar, sıfırdan araba yapıyorlar yollara çıkarıyorlar.

Şimdi diyeceksinizki bunun yerli markayla ilgisi ne? Hepiniz bilirsinizki anlı şanlı markalar önce ahır, depo v.s yerlerde dünyaya geldi. Otomobil işinde yaratıcı beyinler buralardan yetişti.

Bizim ülkemizde, devletin içinde, her alanda ilerlememizi engelleyecek oluşumlar var, bunlar nereden, nasıl  mevzuat hazretlerinden destek almışta bu köstek vazifelerini yerine getirebiliyorlar anlamak mümkün değil.

Mesela bir arabanız var eski model ve teknoloji, buna ikinci el , kazalı , perte ayrılmış arabanın motorunu satın alıp takayım derseniz avucunuzu yalarsınız. Çünkü mevzuat hazretleri Türk insanının yaratıcı işlerle uğraşmasını istemez,  siz ancak yabancı oto üreticilerine sadık müşteri olabilirsiniz, zinhar böyle kaka işlerle uğraşamazsınız.  Kahve köşelerinde politik gevezelikler yapmanıza izin verilir.

Bakın size bir hikaye anlatayım, TV tamir servisim varken her sene üç  dört stajyer alır, ilk sene onları yetiştirir, ikinci ve üçüncü sene mesleki alanda pişirir ve bende onların iş gücünden istifade ederdim,  sonra baktılarki sistem şahane çocuklar iyi yetişiyor, mezunlar hemen iş buluyor, hemen bir tırpan okulun ilk senesi stajı kaldırdılar. Ben ikinci sınıftaki öğrenciyi alacağım yetiştireceğim son sene zaten çocuğun aklı üniversite imtihanında randıman oldu sıfır. Bende bir daha stajyer almadım.

Başbakanımız R. T. Erdoğanın önce mevzuattaki Türk insanının önünü tıkayan engelleri kaldırması lazım zaten ondan sonra bu millet hakettiği yere çok kolay gelecektir.

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

TÜRKİYEDE NEDEN TÜRK MARKASI OTOMOBİL OLMAZ? için 2 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.