RESMİ SERVİS TAKINTIM

Başlığı görünce benim resmi servisten başka bir yere arabamı götürmediğimi sandınız değilmi? Tam tersi ben  arabam garanti sürecinde değilse arabasını R. SERVİSE GÖTÜRMEYENLERDENİM. Size bunun sebebini açıklayacağım, yıl 1974, sıfır aldığım 1973 MURAT 124 süratten düştü, 110-120 km süratten yukarı çıkmıyor, beni gelen geçiyor giden geçiyor, arabam servis bakımlı daha bir yıllık üzerine titrediğim bir araba. Devamlı bakımlarını yapan, aldığım firma olan F…OTO sevise gittim kontrol ettiler, bir arıza olmadığını söylediler, çaresizdim bu sefer B…KAY a  gittim. Arabayı kontrol ettiler bujilerin yüksek devirde ateşlemediğini söylediler. Bujiler değişti yine aynı, busefer buji kabloları değişti yine aynı, susturucuların tıkanmış olabileceğini söyleyip keskiyle üç susturucuyuda deldiler. Motor tayyare gibi ses çıkarmasına rağmen sürat yine aynı. Çare yok.

Bir arkadaşım Topkapıda Yugoslavyalı üç kardeşin tamirhanesi olduğunu ve bu arabaların uzmanı olduklarını söylemişti, gittim arıyarak orayı buldum, selamün aleyküm aleyküm selam, derdimi anlattım, usta kaputu aç dedi açtım orayı burayı kontrol etti , tam gaz yap dedi yaptım, arabanın içine girdi baktı yola çık dedi.

E5 e çıktım , araba uçak anında 140-150. Geri geldim usta nasıl dedi, bende gayet güzel ustam borcumuz ne kadar dedim? Usta biz bu kadar basit işten para alamayız dedi, orada düşüp bayılıyordum,ustam arıza neymiş? dedim oda gaz pedalı TAMGAZ yapmıyordu dedi, ayar dahi yapmamış, içeriden gaz pedalını çekerek eğmiş, bende susturucuları ona değiştirterek parasını verdim, teşekkür ettim. Ben o yüzden kritik parçaları servisten alıp dışarıdaki ustalarıma taktırırım, servisle işim olmaz.

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.